divendres, 4 de febrer del 2022

1, 2, 3... EMOCIÓ!

Aquest any a Educació Infantil hem començat el programa 1, 2, 2 Emoció! Aquest programa, promogut per  l'Agència per de Salut Pública de Barcelona, té com a objectiu promocionar la salut i fer una prevenció de conductes de risc mitjançant el desenvolupament de competències emocionals. Amb aquest desenvolupament de coneixements i habilitats sobre les emocions pretenem que els infants puguin tenir eines per afrontar millor els reptes que se'ns plantegen a la vida quotidiana i així poder augmentar el seu benestar personal i social. 
El programa està estructurat en sis unitats: Pertinença, Autoestima, Amistat, Reptes, Justícia i assetjament, Canvis, pèrdua i mort. Durant el primer trimestre hem treballat la Pertinença i l'Autoestima. A la primera unitat, Pertinença, s'ha treballat el fet de que tots els infants formen part d'un grup el qual han de contribuir per a crear un entorn ambable i segur. També es presenten les emocions  bàsiques, hem fet activitats per a reconèixer-les, identificar-les, expressar-les i compartir-les.
A la unitat Autoestima hem realitzat activitats per tal de desenvolupar l'autoconsciència deles pròpies emocions i què pot provocar cadascuna.
Amb el treball d'aquest programa s'insisteix en el fet de que totes les emocions són acceptables, i el que podem aprendre és regular determinades emocions i controlar alguns comportaments.
Cada setmana els nenes i les nenes gaudeixen molt d'aquest programa, expressen i comparteixen vivències i aprenen eines que els poden ajudar a gestionar les emocions en el dia a dia.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada